Vreau credit

Top 5 întrebări de pus înainte de a contracta un împrumut

Înainte de a solicita un împrumut, luați în considerare cu atenție dacă este decizia potrivită pentru dvs.

Odată cu creșterea nivelului datoriilor și cu fondurile de urgență insuficiente, tot mai mulți oameni apelează la împrumuturi personale pe termen scurt pentru a acoperi situații de urgență, achiziții imediate, pentru a plăti facturi medicale sau pentru a-și consolida facturile de datorii pe cardul de credit.

Contractarea unui împrumut este o decizie financiară importantă, deci este mai bine să o faceți o alegere inteligentă. Iată cinci lucruri esențiale pe care ar trebui să le știți înainte de a contracta un împrumut:

De ce ai nevoie de bani

Adesea lucrurile care par necesare, chiar nu sunt. Uneori, puteți amâna majoritatea achizițiilor până când ați economisit banii pentru a le cumpăra în numerar, mai degrabă decât să contractați un împrumut. De exemplu, dacă este pentru ceva recreativ, cum ar fi să te bucuri de un jet-ski sau de un concert, poți economisi banii pentru mai târziu, deoarece nu sunt achiziții necesare.

Dacă motivul pentru care aveți nevoie de bani nu este tocmai o urgență și îl puteți aștepta câteva luni.

Cât puteți împrumuta și rambursa

Este important să aflați cât de mult vă puteți permite să rambursați în fiecare lună, deoarece acest lucru va afecta tipul de împrumut pe care l-ați alege. Asigurați-vă că sunteți realist cu privire la cât de mult ați putea plăti dacă ipoteca sau chiria dvs. a crescut sau dacă ați fi nevoit să cheltuiți mai mult pe lucruri precum facturile la energie sau dacă vi s-a redus salariul. De asemenea, aflați cât va costa împrumutul atunci când veți aduna toate dobânzile pe care le veți plăti, precum și toți banii pe care i-ați împrumutat.

Rata dobânzii

Deși este mai ușor să obțineți un împrumut de la o bancă cu care aveți un cont, este posibil să nu fie ideal. Înainte de a vă stabili la o bancă, este foarte important să căutați în jur pentru o afacere bună. O cercetare rapidă vă va oferi o idee corectă asupra gamei de parcuri de bilă a ratelor dobânzii și a modalității de parcurs.

Cât de repede puteți plăti împrumutul

Ați planificat cum să rambursați datoria? Veți plăti săptămânal, săptămânal sau lunar? Plănuiți să o achitați mai devreme decât termenul? Acești factori cheie vă vor ajuta să alegeți împrumutul potrivit pentru a vă asigura că evitați orice costuri inutile.

Ce se întâmplă dacă nu rambursezi la timp

De asemenea, ar trebui să luați în considerare efectele pe termen lung dacă ați pierdut locul de muncă sau ați suferit o reducere substanțială a veniturilor. În cazul unor împrumuturi, rata dobânzii ar putea crește dacă nu efectuați o plată până la data scadenței.

Pe scurt, obținerea unui împrumut este un pas important din punct de vedere financiar și nu ar trebui luată cu ușurință. După ce luați decizia de a împrumuta bani, asigurați-vă că mergeți cu creditorul potrivit și cu termenii cei mai flexibili.